آنتی اسکالانت

فهرست مطالب

آنتی اسکالانت یا ضد رسوب به عنوان یک ماده شیمیایی مهم نقش اساسی در حفظ ونگهداری ممبرانها وکیفیت آب تولیدی دستگاههای ROدارد.همچنین این ماده شیمیایی با فورمولاسیونهای مختلف وقیمتهای متنوع در بازار به فروش میرسد که گاهی هزینه های بسیار بالا وغیر منطقی را به مصرف کننده تحمیل میکند. شرکت پالاب صنعت پارس با ارایه مشاوره براساس آنالیز وکیفیت آب ورودی به منظور استفاده از مناسب ترین نوع انتی اسکالانت که سبب کمترین آسیب به ممبرانها وکاهش مصرف فیلترهای کارتریج میگرددوهمچنین  همکاری با تولید کنندگان داخلی مواد آنتی اسکالانت وشناخت کامل از برندهای خارجی با کیفیت موجود دربازار اقدام به تامین نیاز مشتریان در این حوزه نموده است.گواه این ادعا حفظ ونگهداری ممبرانهای پروژه های بزرگ آب شیرین کن های پالایشگاههای فاز19و12 پارس جنوبی ودهها پروژه دیگربه مدت زمان بیش از 5 سال میباشد.کاهش هزینه های مواد مصرفی آنتی اسکالانت وفیلتر کارتریج در این حوزه نیز از دیگر مزایای ما نسبت به رقبا میباشد.تجارب بهره برداری وبهینه سازی تصفیه خانه ها در بخش بهره برداری وتعمیرات شرکت پالاب صنعت پارس به عنوان پیمانکار دارای رتبه بهره برداری از آب وفاضلاب کشوربا بیش از دهها پروزه بزرگ آب وفاضلابی نیز چراغ راه این بخش از شرکت در ارایه بهترین کالا وخدمت به مشتری گرامی میباشد.

آنتی اسکالانت مهمترین ماده شیمیائی است که معمولا در سیستم های RO تزریق می‌گردد. هر دستگاه اسمز معکوس نیاز به یک سیستم تزریق از این نوع دارد. این ماده باعث افزایش حلالیت ذرات محلول شده و در نتیجه امکان رسوب آنها در سطح غشا RO را کاهش می‌دهد. کاهش میزان رسوب برای عملکرد بهتر دستگاه ضروری می‌باشد.
آنتی اسکلانت یا ماده ضد رسوب (R.O Scale Inhibitor)

هر سيستم غشائي نظير سيستم RO بطور طبیعی بر اثر موجود مواد معلق، املاح محلول و پارامترهای میکروبی موجود در آب خوراک دچار گرفتگی می­شود که این امر لزوم در نظر داشت پیش تصفیه فیزیکی و شیمیایی صحیح سیستم را ضروری می سازد.
فرایند ترسیب عبارت از نشست نمکهای کم محلول روی سطح غشاء و فولینگ عبارت از تجمع مواد معلق جامد و میکروارگانیسمها روی سطح غشاء می­باشد. فولینگ در سیستمهای RO یک پدیده طبیعی تلقی می­شود که با عملیات پیش تصفیه و فیلتراسیون مناسب و شستشوی شیمیائی در مواقع نیاز قابل کنترل است.

آنتی اسکالانت ،لایه گذاری شیمیایی ( Scaling ) ناشی از ترکیبات معدنی محلول در آب همچون کربنات کلسیم (CaCO3) ، سولفات کلسیم (CaSO4 )، سیلیکا (SiO2) یا دی اکسید سیلیکون ، سولفات باریم (BaSO4) و … می تواند موجب محدودیت راندمان کاری سیستم های فیلتراسیون غشایی ، افزایش فشار و درنتیجه افزایش مصرف انرژی و هزینه های مرتبط با آن ، کاهش کیفیت آب بدست آمده ، شست و شوها و از کارافتادگیهای مکرر می شود . لازم به ذکر است عمر مفید فیلترهای غشایی بر اثر پدیده هایی چون لایه گذاری شیمیایی ( Scaling ) کاهش می یابد .
تشکیل رسوب زمانی آغاز می شود که غلظت يك نمك از حلاليت آن در شرایط محلول بالاتر رود. هسته­ های اولیه کریستال نقش کاتالیزوری را برای تشکیل کریستالهای بیشتر از نمک بازی می­کند. اين كريستالهاي نمك به شرط اينكه به اندازه و جرم حجمي لازم برسند از حالت معلق خارج مي‌شوند و شروع به رسوب‌دهي مي‌كنند. فرآيند ته‌نشيني رسوب تا زماني ادامه خواهد داشت كه يونهای تشکیل دهنده نمک در محلول به صورت فوق اشباع باشند.

علل لایه گذاری شیمیایی ( Scaling ) را می توان به چهار دسته کلی تقسیم بندی نمود :

– افزایش غلظت مواد معدنی محلول در آب ورودی به غشا .
– افزایش PH آب .
– ایجاد و افزایش سطوح مورد نیاز برای ترسیب که با استمرار لایه گذاری شیمیایی ( Scaling ) این سطح موردنیاز افزایش می یابد.
– افزایش دمای آب .

معمولا مشکلاتی که در اثر لایه گذاری شیمیایی ( Scaling ) در فیلتر های غشایی به وجود می آید ، عبارتند از :

– کاهش کیفیت و مقدار جریان آب عبوری .
– افزایش افت فشار و فشار مورد نیاز و مصرف انرژی و هزینه ناشی از آن .
– شست و شوهای بیشتر و با فواصل زمانی کمتر برای بهبود عملیات که منجر به کاهش عمر مفید غشاها و افزایش هزینه می شود .
– از کارافتادگی های مکرر و بلند مدت .
– پارگی و گسیختگی غشا در برخورد با کریستال های رسوبی نوک تیز .
این مشکلات با ماده رسوب زدایی آنتی اسکالانت از بین میرود

محصولات مربوط به آنتی اسکالانت

برخی از رزومه های انجام شده انتی اسکالانت

خرید از واتساپ .
به شماره تماس: 3175-510-0912 تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واحد مهندسی اجرای پروژها و ساخت تجهیزات
واحد تامین تجهیزات و فروش قطعات و مواد شیمیایی
واحد تعمیرات و نگهداری و خدمات پس از فروش
روش های نوین تصفیه آب و فاضلاب

RO

UF

MBR